söndag 3 november 2013

SLEEPLESS

Hur många sömnlösa nätter till
klarar jag innan jag bryter ihop?
Jag har perioder då jag inte kan
sova om nätterna vilket är jobbigt
i längden men hur kommer jag till-
rätta med sömnen. Är det någon 
därute som kan ge mig råd???
Sitter här och äter GEISHA och
dricker en kopp te nu för att ha
nåt att göra. Låter inte allt för bra
jag vet, men vad gör man :(


7 kommentarer:

 1. Neeej! Stackare där:-( Det är verkligen så jobbigt när man inte kan sova. Jag har det också så till och från, men för mig är det lite skillnad för jag kan ju sova på dagen. Men jag fick lite bra tips från sjukgymnasten härom veckan ang.sömnlösheten:

  Först gäller det att man lär sig hur sömntåget fungerar. Sömnen är som du kanske vet indelat i olika faser som man går igenom under natten. Säg att jag blir trött vid nio på kvällen, jag är lite extra seg, sitter och slöar i soffan. Men så vill man kanske inte lägga sig just då, det är för tidigt och man kanske vill se klart på det där tv-programmet. Då kan man räkna med att nästa dipp kommer vid halv elva, alltså ca. en och en halv timme senare. Är det istället så att du blir trött vid halv tio, ja då dippar du vid tolv, etc.

  Stäng alltid av datorn en stund innan sängdags. ljuset från skärmen lyser och lurar hjärnan att inte producera melatonin som vi behöver för att sova, hjärnan tror att det är dag. Så jag har börjat sätta en stopptid för mitt datoranvändande på kvällen. Tv ska dock inte vara någon fara, den skärmen är så pass långt bort.

  Drick kvällste från hälsosten (absolut inte te som innehåller koffein såklart), vill man inte ha det varmt så kan man vänta tills det blir nedkylt och tillsätta lite citron.Att vara utomhus påverkar också sömnen positivt, men du har ju hund och jobb så det är du nog redan. Ja det här var alltså några tankar från sjukgymnasten som är specialiserad inom kroppskännedom- kanonbra! jag har testat det i veckan och det verkar funka bra (kan ju vara som "placebo" också, att man lurar sig själv att tro på det) Just det här med datorn är svårast tycker jag, men ocså bland det viktigaste kanske. Nu blev jag trött bara jag skrev det här (hoppas jag inte skrev helt galet, orkar knappt hålla ögonen öppna efter allt spring med vakpen inatt. Må gott! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde att skriva att det är viktigt att man släcker ner också en stund innan läggdags för att säga till hjärnan att den ska förbereda sig för natten.

   Själv har jag också i många år druckit en kopp varm mjölk med kanel och ibland lite honung innan jag sover. blir ofta lite tröttare av den varma drycken. Visste att det var bra för nåt men hade inte så bra koll, men efter en googling kan jag tipsa om den här artikeln: http://www.aftonbladet.se/halsa/somnklubb/article12519155.ab När jag äter socker nära läggdags så får jag ibland svårt att somna. Men gott är det med Geisha:-)

   Radera
 2. Usch vad jobbigt. Tyvärr har jag inga råd till det. Har också sånna perioder ibland. Och man blir ju som en zoombie när man inte får sova. Hoppas det vänder snart. kramar

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen det där, har också perioder då jag inte kan sova om nätterna (ganska ofta nu mer). Sjukt jobbigt!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad jobbigt, hoppas verkligen att det snart vänder Anna! Jag tycker absolut att du ska skaffa instagram ;)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja fy tusan vad jobbigt det är att inte kunna sova. Önskar jag hade något bra råd, men tyvärr inte....Hoppas du kan sova gott i natt. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Fy farao för att inte kunna sova, hoppas du inte är helt slut just nu. Har tyvärr inga bra råd! Säger som Lisa, tycker du ska skaffa instagram. Jag gav själv det ett försök för inte så länge sedan och man blir som fast;) Kramisar till dig trötter

  SvaraRadera